fredag 15 september 2017

Furste av Norden

Välkommen till Norden år 1500! Kristian II - Tyrannen - var huvudfigur i den strid om Norden som kom att forma oss ända till i dag, femhundra år senare.


Populärhistoria av högsta halt” tycker Per Magnusson på tidskriften DAST: “Det är inte ofta man får läsa historiska biografier som är skrivna på så vacker och målande prosa som i historikern Erik Petersons Furste av Norden. Hans intressanta utviktingar är ännu mer grädde på moset. “

"Den bästa jag läst av alla historiska böcker jag så gärna dras till. Du kommer att bli lika hänförd som jag om du läser Furste av Norden." skriver Jakob Carlander i Corren.

Spännande som en äventyrsroman” skriver Göran Kastlund i Dalademokraten: “Peterson belyser både samhällsliv, maktförhållanden och ekonomi, under den här tiden, det blir alltså inte bara spänning utan en ingående och livfull historielektion.”

“Furste av Norden står i positiv bemärkelse starkt ut bokfloden av populärhistoriska böcker.” skriver Tommy Gunnarsson, Tidningen Kulturen: “Petersson är inte bara en mycket skicklig historiker, man anar också en skicklig prosaistisk begåvning i den populärhistoriska och faktaspäckade text han så skickligt arbetat fram.

“... påfallande välskriven, med en målande prosa som sveper in läsaren i en närmast skönlitterär narrativ rytm” skriver Dick Harrison i SVD: “Peterson gör dessutom fascinerande utvikningar om ämnen som sällan behandlats i våra historiska verk”

En ovanligt mångfacetterad bild” skriver Maria Waldenvik, Jönköpingsposten: “Erik Petersson använder sig skickligt av olika retoriska grepp när han bryter av med källkritiska analyser, personliga reflektioner och samtida paralleller.”
Följ med mig på en resa till ett annat Norden, innan staterna blev till. Möt en ung furste som får hela Nordens sammanhållning på sina axlar. "Furste av Norden" finns ute i bokhandeln och på 
Adlibris och Bokus.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar